به گزارش مشرق، انگار امروز زهر در تمام آسمان ریختهاند که اینگونه تیرهگون است و ناله میزند. شمعها هم سینه میزنند و شعلهها شبیه دایرههای عزا خم میشوند و دوباره میایستند.
امام جوان
امام رضا (ع) در سال ۱۴۸ هجری قمری در مدینه به دنیا آمد و در سنین جوانی به مقام امامت رسید. او در دورهای زندگی میکرد که شرایط سیاسی و اجتماعی بسیار پیچیدهای حاکم بود با این حال در پرتو حکمت و تدبیر خود توانست در برابر چالشها ایستادگی کند و آموزههای دین را به بهترین نحو ممکن ترویج نماید.
وصف نورانی
در دل شبهای تار وقتی ستارهها در آسمان میدرخشند، نام امام رضا (ع) همچون چراغی روشن، دلها را گرم میکند. او نه تنها در تاریخ بلکه در قلبهای مؤمنان جاودانه است. وجودش مملو از عشق و مهربانی بود و کلامش همچون نغمهای دلنشین، روح را نوازش میدهد. در هر کلمهاش، درسهایی از صبر و استقامت نهفته است که ما را به سوی نور هدایت میکند.
آوای محبت
امام رضا (ع) تجلیگاه محبت الهی است. او با لبخندش، غمها را از دلها میزدود و با کلامش امید را به جانها میدمید. او همواره بر محبت، مهربانی و همدلی تأکید داشت و با رفتارهای خود، الگوی مناسبی برای پیروانش ارائه میداد. در محضرش، انسانها به یاد میآوردند که زندگی با عشق و ایمان زیباتر است. او همواره بر این باور بود که محبت، کلید حل مشکلات انسانی است و با هر گام، در راه دوستی و برادری قدم برمیداشت.
امام رضا علیه السلام به نیازمندان کمک میکرد و در برابر ظلم و بیعدالتی سکوت نمیکرد. او به انسانیت و کرامت انسانی احترام میگذاشت و همواره در تلاش بود تا جامعهای سالم و عادلانه بسازد.
باغ معرفت
زندگی امام رضا باغی از معرفت و علم است. او با درختان تنومند دانش سایهای بر سر پیروانش افکنده و میوههای شیرین حکمت را به آنان هدیه کرده است. هر درسی که از او آموخته میشود، همچون گلی معطر در باغ دلها شکوفا میشود و عطر آن در یادها باقی میماند.
امام رئوف با تسلط بر علوم مختلف از جمله علوم دینی، فلسفه، پزشکی و ریاضیات توانست به عنوان یک مرجع علمی در میان مردم شناخته شود. جلسات علمی و مناظرات او با دانشمندان و فیلسوفان زمان خود نشاندهنده عمق تفکر و اندیشههای او بود. امام به قدری در علم و دانش پیشرفت کرد که حتی معاصرانش نیز به احترام او سر تعظیم فرود میآوردند.
پیامآور صلح
امام رضا (ع) پیامآور صلح و دوستی بود. او با کلامش، جنگها را به صلح تبدیل میکرد و با رفتار نیکو، دلها را به هم نزدیک میساخت. او به ما آموخت که در دنیای پر از تنش و نفاق، محبت و همدلی بهترین راه برای ساختن جامعهای سالم است.
سفر به خراسان
زندگی امام رضا (ع) همچنین نماد صبر و استقامت در برابر سختیها بود. او در دوران خلافت مأمون عباسی به اجبار به خراسان منتقل شد، اما این جابجایی نتوانست روحیه ایشان را تضعیف کند. بلکه او با استفاده از این فرصت، توانست پیام دین را به گوش مردم برساند و با ترویج معارف اسلامی، دلهای بسیاری را جذب کند.
در سرزمین خراسان جایی که آرامگاه نورانیاش قرار دارد، زائران با دلهای پر از عشق و شوق به دیدار او میروند. هر قدمی که در این مسیر برمیدارند، گویی به دنیایی دیگر قدم میگذارند؛ دنیایی پر از آرامش و معنویت. در این مکان مقدس، دعاها به آسمان پرواز میکنند و دلها به سوی خداوند متعال نزدیکتر میشوند.
آتش فراق
امام رضا (ع) در آخرین روز از ماه صفر سال ۲۰۳ هجری قمری در سن ۵۵ سالگی در مشهد مقدس به شهادت رسید. در باب شهادت ایشان تقریباً تمام علمای شیعه و عده زیادی از علمای اهل سنت قائلند که آن حضرت مسموم و شهید شدهاند؛ درباره عامل شهادت اختلاف نظر وجود دارد؛ قول مشهور این است که آن حضرت توسط مأمون خلیفه عباسی مسموم شده و به شهادت رسید.
امروز چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ سالروز شهادت امام رضا علیه السلام شهر مشهد مملو از زائران و دلسوختگان آن حضرت است و هیئات مذهبی و دسته های عزا به عشق ضامن آهو مرثیه سرا و ثناگوی حضرتش هستند.